Историята на FoodBrains

От къде започна FoodBrains?

Накратко, от един офис на софтуерна фирма и няколко банички.

Да, точно така! Лошите хранителни навици, които си бяхме създали покрай хапването на банички и кифли всяка сутрин, ни накараха да се замислим за последиците от тях.

А това бяха постоянна умора, нежелание за работа, мързел и загуба на стимул.

Нещо трябваше да се промени и то бързо!

 

Проблемът

Идеята за FoodBrains се появи в нашите мозъци преди около 3 години, когато бяхме част от малък, но сплотен екип от софтуерни специалисти.

Всички сме чували за вредите от седенето пред компютъра по 8 (а понякога и по повече) часа на ден - нарушено зрение, неправилна стойка, недостиг на витамин D и какво ли още не. Oбаче си обичахме работата и и бяхме склонни да ги преглътнем и да идваме с желание в офиса всеки ден.

За да превърнем нашия компютърен кът в уютно място, което да подхранва креативността ни и да ни предразполага към повече комуникация помежду ни, започнахме да инвестираме в подобряването му. Пребоядисахме кухнята, добавихме по-удобни столове, купихме настолни игри и заедно с кафето, започнахме да предлагаме и закуска!

Всяка сутрин от офиса ни се носеше миризма на топли банички, разтопен кашкавал и шоколадови кроасани. Това реши проблема със закъснаващата част от екипа, които сутрин се редяха на опашка в близката баничарница.

Привидно всичко беше ОК на този етап.

Да, но след известно време, започнахме да забелязваме една по-негативна тенденция от закъсняването, а именно - мързела.

 

Доказателството

Месец след като бях започнал да закусвам редовно всяка сутрин топла баничка, на една среща с екипа, партньорът ми във фирмата ми обърна внимание, че съм станал мързелив сутрин и че явно е заразно, защото повечето служители си правели срещите следобяд.

Ама как така? Нали закуската трябва да ни дава така необходимата енергия за началото на деня?

Да, ама не!

Това беше нов проблем, който знаех, че трябва да решим преди съвсем да сме му изпуснали края. За нас беше важно служителите ни да са доволни и сити и робтният процес да продължава.

 

Проучването

Предприехме нова тактика - създадохме анкета във фирмата, която целеше да разбере какво очакват служителите от закуската си.

Всички казаха почти едно и също: "Да ме засища и да ми е вкусно!"

А ние добавихме: "И да е здравословно!"

Направихме проучване на "био" пазара, напазарувахме една кошница с продукти и започнахме да опитваме и комбинираме. Имахме списък, в който ги оценявахме според зададените критерии да е засищащо, вкусно и здравословно, но никой продукт не успя да изпълни и трите.

И ако има едно нещо, което бяхме научили от разработката на софтуер, то е, че, ако няма готово решение на проблема, ние сами трябва да го създадем!

 

Решението

И така започнахме да създаваме FoodBrains!

Събрахме екип от приятели, познати, роднини и съмишленици и бавно, но целенасочено започнахме да създаваме перфектния продукт за нас.

Пробвахме десетки комбинации, докато стигнахме до четирите, които най-добре пасваха на вкуса ни и бяха най-лесни за приготвяне!

Няколко месеца по-късно имахме продукт, който всеки в офиса с удоволствие приготвяше по свой вкус. Всички имахме едно гарантирано здравословно, полезно, вкусно и удобно ядене, което ни държеше сити и продуктивни от сутринта до вечерта.

Съседния до нас офис дочуха за нашата закуска и поискаха и те да могат да си я набавят. От уста на уста, историята за нашата здравословна, засищаща и вкусна храна започна да се разнася и ние осъзнахме, че FoodBrains има потенциала да се разрастне и стане много повече от една офисна закуска.

 

Сега

Тази година решихме, че е крайно време да покажем на всички, че здравословния избор не винаги е по-сложен или по-недостъпен. Напротив, с FoodBrains всеки може лесно и бързо да засити своето тяло с всички необходими витамини и минерали, без да се притеснява за цената.

Благодарение на нашите колеги и клиенти, успяхме да BRAINstorm-нем и още няколко идеи за развитието на продукта, като например серията ни FoodBrains PRO-теин за активно спортуващи и FoodBrains JUNIOR за деца!

И така… очаквайте нови още нови храни, плод на нашия BRAINStorm, както и на твоят Feedback. Можем със сигурност да ти обещаем, че всеки FoodBrains микс ще е винаги: 100% вкусен, здравословен, удобен, полезен, суров, без захар и без ГМО!